U denkt er aan te verhuren ...

Als verhuurder wilt u niet alleen een solvabele kandidaat-huurder vinden, maar wilt u tevens dat uw pand met respect bewoond zal worden en de nodige zorgen mag ontvangen.

Hoe wij te werk gaan:


1. Kennismaking en toelichting

Kennismaking tussen u als verhuurder en ons als vertrouwenspartner om u te helpen naar een succesvolle verhuur. In de eerste stap nemen we graag de tijd om het proces van verhuren toe te lichten. 

  • Bepaling van de huurprijs in overleg met de eigenaar
  • De verschillende mogelijkheden van verhuur en de bijhorende diverse contracten met elk hun eigen pro's en con's 
  • De rechten en plichten van de (ver)huurder
  • De wettelijke voorschriften en attesten 
  • Ondersteuning bij vertrek / uittrede van de huidige huurder. Ook als het pand bij een vorige verhuur niet door ons uitgevoerd geweest zijn.


2. Verhuurdossier samenstellen

Bij verhuur komt heel wat administratie kijken. HCK invest zorgt dat u zorgeloos kan verhuren en niet hoeft wakker te liggen of juridisch en administratief alle zaken in orde zijn. 

Alle publiciteit van residentieel vastgoed dient voorzien te zijn van het EPC label (energieprestatiecertificaat). Dankzij onze vlotte samenwerking met de energiedeskundigen garanderen wij een snel verloop hiervan, om geen tijd te verliezen tot publicatie van het pand.

3. Vastgoed in beeld: "the first impression is the last impression"

Niet alleen bij verkoop van vastgoed, maar tevens bij verhuur willen wij uw vastgoed op zijn "paasbestin beeld brengen, dankzij onze professionele fotografie.  Dit helpt tevens mee in onze zoektocht naar een huurder die uw woning met zorg en respect zal bewonen.

4. De huurder van uw woning bereiken

Dankzij de nodige aandacht aan de vorige stap te bieden, kunnen wij op zoek naar de huurder van uw woning. Om een optimaal bereik te bieden zijn wij aanwezig op alle nodige en gekende internetkanalen, social media: Facebook en instagram, in het straatbeeld, flyering, Kruisem infoblad, ...

Daarnaast beschikken we over een ruime databank met geïnteresseerde potentiële kandidaat-huurders die met uw woning matchen.

5. Kandidaat-huurders begeleiden en screening

Bezoeken aan uw woning worden steeds begeleid door één van de makelaars van HCK invest. 

Dit geeft ons de kans om tijdens de rondgang met iedere bezoeker uitgebreid kennis te maken. Bij interesse van de kandidaat-huurder kan deze ons een selectie van informatie bezorgen. 

Elke uitvoerig toegelichte kandidatuur wordt u overgemaakt en voorzien van de nodige feedback.  

In onze zoektocht naar de ideale huurder voor uw pand, streven we naar een correcte maandelijkse huurbetaling, evenals de zorg en onderhoud van uw eigendom.

6. Ontmoeting van de kandidaat-huurders

Na een gedetailleerde en uitgebreide screening, maken wij graag de tijd dat u tevens de kandidaten ontmoet (tenzij u verkiest van niet). Het lijkt ons van belang, alvorens de overeenkomst te voorzien, elkaar te ontmoeten om de "klik" te maken met elkaar en hierbij de nodige afspraken te maken. 

7. Opmaak huurovereenkomst en plaatsbeschrijving + registratie

Conform de genomen afspraken en wettelijke bepalingen maken wij in samenspraak met u als verhuurder de huurovereenkomst op. Naast de huurovereenkomst is ook de plaatsbeschrijving een wettelijk document maar ook tevens van essentieel belang, wat door ons nauwkeurig wordt voorzien. Beide dienen samen ingeschreven te worden in het register van het registratiekantoor.  Dit om een "vaste datum" te voorzien en de huurovereenkomst en plaatsbeschrijving tegenstelbaar te maken aan derden. Bij niet-registratie van de huurovereenkomst en plaatsbeschrijving zou de huurder de overeenkomst kunnen stopzetten met onmiddellijke ingang (= zonder opzeggingstermijn/vergoeding) en zonder het betalen van een verbrekingsvergoeding.

Bij HCK invest kan u met een gerust hart het dossier aan ons overlaten en zorgen wij voor de nodige registraties en correcte afhandeling

8. Huurwaarborg, brandverzekering, betalingsopdracht, meterstanden, ...

Naast de huurovereenkomst zelf en de plaatsbeschrijving zorgen en houden wij de controle op tevens even belangrijke zaken zoals:

  • Huurwaarborg, deze wordt voorzien bij ondertekening van de huurovereenkomst en bestaat uit verschillende mogelijkheden van samenstelling. Wij waken er over dat deze volstort is of de borg gesteld is vóór overhandiging van de sleutels. Zo kan bij het vaststellen van schade, bij vertrek van de huurder, overeengekomen worden om een bedrag in te houden van de huurwaarborg om de herstellingskosten te vergoeden. 
  • Brandverzekering, als verhuurder voorziet u uw brandverzekering voor de woning, maar tevens als huurder is het zelfs wettelijk verplicht om een huurdersaansprakelijkheidsverzekering te voorzien. Deze dekt niet de inboedel wat meestal wordt gedacht (inboedel kan hierin wel in uitgebreid worden), maar is bedoeld als bescherming voor de verhuurder. Deze geeft de garantie dat eventuele schade door de huurder (indien gedekt in de brandverzekering) aan uw pand vergoed wordt. Het correct voorzien van deze verzekering is een essentieel element bij de verhuur van uw pand. Dankzij onze nevenactiviteit verzekeringen kan de huurder er bovendien voor kiezen om eenvoudig via ons kantoor deze af te sluiten zodat deze zeker alle en voldoende waarborgen biedt.
  • Betalingsopdracht, de meeste essentiële plicht van de huurder is de maandelijkse huurbetaling. Om deze vlekkeloos te laten verlopen vragen we bij voorkeur om deze via een automatisch betalingsopdracht te laten verlopen die we voor aanvang van de overeenkomst toevoegen in het dossier.
  • Meterstanden, bij wissel van huurders of bij een eerste verhuur is het van belang dat uw huurder de meterstanden op zijn naam overdraagt. Dit om met geen nodeloze problemen met de netbeheerder geconfronteerd te worden. Bij HCK invest kan u er op rekenen dat bij de intrede de nodige documenten hiervoor opgesteld worden en doorgestuurd worden naar de desbetreffende instanties.


9. "Dienst na verhuur"

Na de intrede van de huurder en het afhandelen van het volledige dossier, blijven wij ten allen tijde tot uw dienst en kan u rekenen op onze verdere opvolging van het verhuurdossier. Dit zonder bijkomende kosten of jaarlijkse fee.

10. Jaarlijkse indexering (mits uw goedvinden)

Als verhuurder heeft u recht op een prijsaanpassing van de huur op de jaarlijkse vervaldag. Dit conform de evolutie van het gezondheidsindexcijfer
Bij HCK invest kan u er op rekenen dat wij u jaarlijks op de hoogte brengen van het geïndexeerde huurbedrag. Mits uw goedvinden, doen wij tevens de nodige administratie hier voor.

U merkt, bij HCK invest, ontvangt u een "all-round service" bij de verhuur van uw woning en kan u rekenen op een betrouwbare partner.


"een tevreden klant is de beste strategie"


Overweegt u uw woning te verkopen, of wenst u meer info over onze aanpak?

Aarzel niet onderstaand contactformulier in te vullen of ons te contacteren via de andere kanalen.

Wij komen graag bij u langs of u bent steeds welkom bij ons op kantoor.