U denkt er aan te verkopen ...

Voor een dynamische en correcte verkoop van uw vastgoed, tot en bij het verlijden van de akte, bent u bij HCK invest aan het juiste adres.

We begeleiden u zorgeloos in deze grote stap als betrouwbare partner die steeds tot uw dienst staat.

 

Hoe wij te werk gaan:


1. Kennismaking en schatting

Na kennismaking tussen u als verkoper en ons als begeleider om u te helpen naar een succesvolle verkoop, stellen we een objectief en nauwkeurig schattingsverslag op.

Hierbij onderzoeken we alle ("project-")mogelijkheden van uw eigendom en vragen we hierbij toelichting van de bevoegde stedenbouwkundige ambtenaar.

Hierdoor kunnen we u als eigenaar de meest accurate en actuele waarde van uw eigendom voorleggen.

In samenspraak met u als eigenaar wordt een geschikte vraagprijs vooropgesteld.

2. Traditionele verkoop of dynamische "Visit & Bid" formule

Niet alleen de prijszetting is van belang, ook de wijze waarop de woning wordt aangeboden is van belang. Afhankelijk van welk type pand, kan beter gekozen worden voor een traditionele verkoop of juist beter voor de dynamische "Visit & Bid" formule.

3. Het verkoopdossier kant en klaar voorbereiden

Bij het op de markt plaatsen van een woning, dient de kandidaat-koper op de hoogte kunnen gebracht te worden over alle wettelijke en administratieve inlichtingen die betrekking hebben op het goed. Denk hierbij maar aan het EPC (energieprestatiecertificaat), asbestattest, elektrische keuring, bodemattest en vele andere. Wanneer deze niet aanwezig zijn kan dit een verkoop vertragen of zelfs laten afspringen. Wanneer u in zee gaat met HCK invest, kan u op uw twee oren slapen dat het dossier volledig voorbereid is en correct zal worden opgevolgd.

Dit betekent klaar voor de opmaak van een sluitende aankoopbelofte of compromis = klaar voor verkoop

4. Vastgoed in beeld: "the first impression is the last impression"

Misschien wel één van de belangrijkste stappen in het verkoopproces is het pand op zijn "paasbestin beeld te brengen. Hierbij helpen we mee denken om de woning zo aantrekkelijk en gezellig mogelijk te kunnen weergeven.  

Afhankelijk van de noden en type pand voorzien wij naast de professionele fotografie, home staging, drone luchtopnames, 360° virtual tour, ... Hierbij zijn de mogelijkheden eindeloos.

Een geslaagde eerste indruk van uw woning zorgt voor de eerste stap door de kandidaat koper tot finaal de verkoop!

5. De koper van uw woning bereiken

Dankzij de nodige aandacht aan de vorige stap te bieden, kunnen wij op zoek naar de koper van uw woning. Om een optimaal bereik te bieden zijn wij aanwezig op alle nodige en gekende internetkanalen, social media: Facebook en instagram, in het straatbeeld, flyering, Kruisem infoblad, ...

Daarnaast beschikken we over een ruime databank met geïnteresseerde potentiële kandidaat-kopers die met uw woning matchen.

6. Kandidaat kopers begeleiden

Naast het begeleiden van u als verkoper, bieden wij tevens de meerwaarde om ook de koper te begeleiden in zijn aankoopproces.  "des goûts et des couleurs on ne discute pas" toch zijn wij er om uw koper te helpen meedenken om zijn ideale thuis te creëren in uw woning. 

Mogelijks nog belangrijker voorzien wij de kandidaat koper daarbovenop van de nodige tips op fiscaal en juridisch vlak. Op deze manier kan wat mogelijks buiten het bereik van de koper lag, toch perfect met zijn vooropgestelde doelen matchen.

Dankzij onze ervaring in verzekeringen en kredieten kunnen wij tijdens een bezoek, ook op deze vlakken tevens het nodige advies verlenen.

7. Onderhandelen met de kandidaat-kopers 

De vraagprijs is een uitnodiging tot onderhandeling van de verkoper. De koper kan hierbij een bod uitbrengen. Hierin speelt onze rol als vastgoedmakelaar de meerwaarde om af te toetsen wat de mogelijkheden zijn van de koper en hoever hij kan gaan. Via onze werkwijze bekomen wij steeds de optimale prijs voor uw pand...

Finaal, bent u als verkoper, diegene die het bod aanvaardt of niet. Wij verzorgen de onderlinge communicatie en voorzien het nodige papierwerk om een sluitend bod te hebben.

8. Een waterdichte verkoopovereenkomst opstellen 

Na het afronden van het succesvolle bod, wordt de volgende stap in de goede richting gezet. Het opstellen en ondertekenen van de verkoopovereenkomst

Hierbij blikken we kort terug naar stap 3 "het verkoopdossier kant en klaar voorbereiden". Dankzij onze goede voorbereiding van het dossier en de aanwezigheid van alle wettelijke attesten, zijn we klaar om de verkoopovereenkomst waterdicht op te stellen en tot een goed eind te brengen. Dankzij onze kennis als erkende BIV makelaars en tevens ondersteuning via de confederatie CIB, zal u als verkoper nooit voor onvoorbereide verassingen staan.

9. VERKOCHT - SOLD - VENDU - VERKAUFT 

Na het tekenen van de verkoopovereenkomst "de compromis", is de verkoop officieel bezegeld.

Hierin stopt onze opdracht niet. Wij maken het dossier samen met alle wettelijke en nodige documenten over aan de notarissen van de partijen en volgen het dossier verder op.
U mag rekenen dat de ondertekening van de akte een periode tussen de 3 à 4 maanden vraagt. In deze periode heeft u de tijd om uw verhuis te regelen, alsook verdere administratieve noodzakelijkheden. Ook hierbij helpen wij u graag verder.

10. Het verlijden van de akte

Wat voor ons de logica zelf lijkt, blijkt in realiteit een unieke service van HCK invest te zijn.

De aktedatum is gekend en komt dichterbij. Als verkoper dient u aan 101 dingen te denken. Bij HCK invest kan u met een gerust hart alle administratieve zaken omtrent de woning aan ons overlaten. Wij voorzien de begeleiding tot en bij de notaris voor de administratieve rompslomp. Over het overzetten van meterstanden elektriciteit, water en/gas hoeft u zich geen zorgen te maken. Wij doen dit voor u. Hoe zat dat nu ook alweer met de zonnepanelen? Ook hiervoor doen wij het nodige.

Het lang naar uitgekeken moment is er, de akte mag getekend worden en de sleutels mogen overhandigd worden aan de kopers. Dit kan een stressmoment voor u als verkoper teweeg brengen. Ook hier kan u ten volle op ons rekenen.  Wij gaan mee naar de akte bij de notaris en begeleiden u in dit laatste proces.  


U merkt, bij HCK invest, ontvangt u een "all-round service" bij de verkoop van uw woning en kan u rekenen op het best haalbare resultaat!


"een tevreden klant is de beste strategie"


Overweegt u uw woning te verkopen, of wenst u meer info over onze aanpak?

Aarzel niet onderstaand contactformulier in te vullen of ons te contacteren via de andere kanalen.

Wij komen graag bij u langs of u bent steeds welkom bij ons op kantoor.